5 причини, защо да изберете занимателна дъска

5 причини, защо да изберете занимателна дъска

9 февруари 2021

Децата се учат бързо чрез игра, като пипат и изследват различни предмети. Занимателната дъска е "играчка" по метода за на Монтесори, която стимулира ученето чрез експерименти. Научаването как служат ежедневните предмети помага на малките да развият фини двигателни умения.

 

Ето го и нашият ТОП 5 защо да изберете занимателна дъска пред много други играчки:

 

1. Изгражда невронни връзки в мозъка

 

Като родители, не трябва да пренебрегваме сетивните преживявания като форма на игра. Тези неща могат да окажат огромно влияние върху физическото развитие на мозъка на вашето дете. Изучаването на света чрез сензорна игра помага да се развият синаптични връзки между тези мозъчни неврони. Колкото повече сензорни преживявания има вашето дете, толкова по-силни са връзките, които се изграждат. Връзките могат да изчезнат, когато не се използват често. Сензорната игра помага за изграждането на невропластика, което помага на детето ви да разбере и да изпълнява сложни задачи, когато порасне.

 

2. Насърчават ранното детско развитие

 

Сензорната игра върви ръка за ръка с развитието на мозъка. Този вид игра насърчава развитието в ранна детска възраст като когнитивен растеж, езиково развитие, фини и груби двигателни умения, социални взаимодействия и умения за решаване на проблеми.

 

3. Подобрява и укрепва паметта

 

Паметта на вашето дете се подобрява чрез практика. Така че, нека практикува и практикува повече. Нека взаимодейства с различни текстури, форми и картинки. Оставете го да използва сетивата си, за да укрепи и изгради своите когнитивни и двигателни спомени.

 

4. Успокоява вашето мъниче

 

Сензорната игра може да бъде доста успокояваща за децата. Доказано е, че играчките Монтесори успокояват свръхстимулираните, разочаровани и тревожни бебета и те стават забележимо по-спокойни. 

 

5. Учи децата на сензорни атрибути

 

Всеки път, когато детето ви докосне нещо мокро, лепкаво, студено или друга текстура, то надгражда предишното си разбиране за текстури и характеристики на предметите. Сензорната игра помага на мозъка на децата да разпознае и свърже тези неща с подобни предмети, които са изпитали преди. 

 

От раждането до ранното детство, децата използват сетивата си, за да изследват и да осмислят света около себе си. Това е от решаващо значение за ранното детско развитие. Нашите занимателни дъски предоставят възможности на децата да използват сетивата си, докато изследват чрез сензорна игра с ежедневни предмети.