Предимства на дървените играчки

Предимства на дървените играчки

21 март 2021
ЕКОСЪОБРАЗНИ СА

 

Изработени са от органичен и възобновяем материал, което ги прави био-разградими след време, а щом става въпрос за околната среда, е важно децата от малки да знаят, че е трябва да я пазят чиста.

ПОЛЕЗНИ СА ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯТА

Установено е, че в среда, където има повече дърво, е нужно много по-малко усилие за справяне с негативните емоциите, отколкото на пример в среда с изкуствена светлина и предмети от метал. Малките деца мислят и учат по-добре там където са заобиколени от дърво и други естествени материали.

ИЗДРЪЖЛИВИ СА

 

Да се счупи някоя дървена играчка е голяма рядкост, особено ако е направена от качествени материали. Имено здравината е една от главнитге причини дървените играчки да бъдат все повече предпочитани от родителите.
Устойчивостта на играчката във времето със сигурност ще оправдае цената, която сте платили за нея. Често пъти тя остава и за второто, а защо не и за третото детенце. 
 
РАЗВИВАТ ВЪОБРАЖЕНИЕТО

 

Дървените играчки предлагат друг тип игра,с безброй възможни сценарии, при която децата сами измислят активностите и ролите си.

НАСЪРЧАВАТ ОБЩУВАНЕТО

Играчките от естествени материали с отворени възможности за игра насърчават децата да общуват помежду си и да си споделят. В ролеви игри, мъниците често преповтарят поведението на своите близки, а кой родител не би искал да се види през очите на своето дете?!
ДЪРВЕНИТЕ ИГРАЧКИ ПРЕДЛАГАТ ЕДИН ЦЯЛ СВЯТ ОТ ИГРИ, КОИТО ДЕЦА И РОДИТЕЛИ МОГАТ ДА ОТКРИЯТ ЗАЕДНО!